středa 27. srpna 2008

Středa 27.8.

Ráno jsme si sbalili stan a šli na nádraží čekat na autobus. Bavili jsme se s Izraelkou, která procestovala Kanadu podobně jako my od Montrealu a Toronta, právě čekala na autobus do Vancouveru. Kanada se jí prý líbí, ale je tu na ni moc zima. No, není divu, asi je to celkem rozdíl oproti Izraeli. Do Calgary jsme jeli se společností Grayhound, (chrt, doslova šedý pes), autobusák byl celý v šedém, kouřil dýmku a tvářil se jako nejdůležitější člověk v Kanadě.

Calgary je velké město s pár mrakodrapy uprostřed a rozsáhlou plochou zastavěnou rodinnými domy všude okolo. Má asi milion obyvatel. Dominantou je věž Calgary Tower, která nám napřed přišla divná a malá (oproti CN Tower v Torontu), ale zaujalo nás, když jsme viděli fotky ze zimní olympiády 1988, jak na věži hořel olympijský oheň, přišlo nám, že doopravdy připomíná pochodeň a docela jsme si ji oblíbili. Přemýšleli jsme, jestli byla postavená kvůli olympiádě, ale nebyla, stála už 20 let před ní.

V Calgary jsme se byli podívat do obchoďáků na elektroniku, nakonec jsme si koupili jen kalkulačku. Zastavili jsme se u Tima Hortonse na krabici koblih, už nám moc chyběly.

Večer jsme jeli autobusem na letiště a v 1:15 ráno jsme odlétali do Montrealu.

Žádné komentáře: