úterý 7. srpna 2012

Neděle 5. 8. 2012 – Heart Mountain

V sedm jsme stan zbořili, zbyl po nás jen kousek uválené trávy. Tak snad jsme národnímu parku tak moc neublížili ;-). Na snídani jsme zašli k Timíkovi na kafe s koblihami, pak na mši do místního kostelíka a poté jsme se vrátili kus za Canmore vylézt si na Heart Mountain 2135 m.n.m (Srdcovou horu).
Tu nám doporučil Wojtek jako relativně nenáročnou. Občas jsme se přidržovali rukama, ale lezecký terén to nebyl. Výstup ztěžovalo jen sálající sluníčko a naše hloupost – vzali jsme si v tom vedru pro dva lidi jen dva litry vody a než jsme se dostali na vrchol, byli jsme téměř na suchu. Potůček zůstal hluboko pod námi. Na hoře jsme náhodnou objevili „kešku“ (schránku ze světové hry geocaching). I když jsme jí vlastně nehledali, nenechali jsme si ujít příležitost se uvnitř podepsat. Uvnitř byly samé praktické poklady: pláštěnky, svíčky... Zpět jsme se vydali pohodlnější, ale o dost delší cestou.
Trvalo ještě dost dlouho, než jsme konečně zaslechli zvuk horské bystřiny. Voda byla tak osvěžující! Chroustík nás trošku trápil tím, že chybně hlásil nedovřené dveře a reagoval na to rozsvícenou žárovkou uvnitř auta. Když si nechtěl dát říct, žárovku jsme mu vyšroubovali. To tak, ještě by si vybyl baterku, až ho nebudeme hlídat! Sice teď při startování trošku piští, že mu něco chybí, ale má smůlu. Večer jsme šli nakupovat do Sobíka (Sobey’s) v Canmore. Chtěli jsme něco k rýži, nejlevnější bylo půl kila slaniny. Bývalo by nám sice stačilo míň, ale to by bylo dražší. Udělali jsme z toho něco jako rizeto, zbylo i k snídani. Večeři jsme vařili u jezírka Quarry, které místní berou jako takové přírodní koupaliště. Je (na kanadské poměry)celkem malé, takže má docela teplou vodu, má malou plážičku, místy je to takové brouzdaliště pro děti, jinde je dost hluboké a mládež do něj skáče ze skály. Okolo jsou „obědvátka“ – piknikovací stoly a lavice, to máme moc rádi na vaření. A hlavně, za ním se zvedají nádherné hory. Když se zešeřilo, postavili jsme si u jezera stan. Canmore už není národní park, takže by za spaní mimo kempy nemusela být pokuta, ale je to pro změnu provinciální park, kde by se volně kempovat taky nemělo. Místní nám říkali, že pokud nás někdo najde v provinciálním parku, obvykle nám pouze řekne, ať jdeme pryč.

Žádné komentáře: