pátek 17. srpna 2012

Pondělí 13. 8. 2012 – Kemp u hodného pána

Ráno jsme se vzbudili, na připraveném ohništi jsme si z připraveného dříví rozdělali oheň a opekli si luxusní hamburgry (ty jsme si teda přivezli své).
Pak jsme začali podrobněji zkoumat, kde že to vlastně jsme. Místo se jmenuje Goodsir Nature Park, což jsme si překládali jako Přírodní park, popř.Kemp u hodného pána. Založil ho pan Jim Good (přeloženo: „Jim Hodný“) v roce 1987 a od té doby ho rozvíjí. Pan Jim Good rád fotí a pěstuje rostliny a udělal si tam takovou soukromou botanickou zahradu.
U spousty stromů a rostlin má cedulku s anglickým a latinským jménem, namalovanou cedulku rozšíření rostliny v Kanadě, informace o tom, v jakém prostředí rostlina obvykle žije a fotku. Všechny cedulky jsou ručně psané. Na dalších cedulích má napsané různé zajímavosti z rostlinné říše nebo citáty z bible. V areálu má ještě dvě další kempovací a piknikovací místa a dokonce jednu chatku u bobřího jezera. Pan Hodný vše vytvořil sám a jeho dílo je přístupné pro veřejnost za dobrovolné příspěvky. Každý večer dělá případným zájemcům prohlídku s výkladem. Autora zahrady jsme nepotkali, sice jsme mu parkovali pod okny a viděli, že večer svítí a ráno mu hrálo rádio, ven ale nevyšel. Zvonit jsme na něj nechtěli, tak jsme mu nechali ve schránce pohlednici Prahy a nějaký ten dolar. Odpoledne jsme se vykoupali v jezeře (spíš kvůli hygieně než požitku, foukal studený vítr) a udělali jsme si evidenci jídla.
Máme asi 45 konzerv všeho možného, od masa přes rybičky po mandarinky, tak snad hlady neumřeme. Pro jistotu jsme si ale nasbírali hrneček borůvek. Večer pršelo, tak jsme poměrně brzy u parkoviště před městečkem Chetwynd. Těstoviny s velkými kusy tuňáky byly lepší než doma.

Žádné komentáře: