pondělí 24. září 2012

Neděle 23. 9. 2012 – Grizzly Lake

V noci bylo nezvykle teplo, tak jsme se krásně vyspali. Jen Danča byla po ránu nějaká zmatená, celou noc se jí totiž zdálo, že musí vstát a jít se podívat, jestli není polární záře. Stan jsme dnes nechali postavený a popojeli jsme pár kilometrů na parkoviště,
odkud jsme se šli podívat do teritoriálního parku Tombstone k jezeru Grizzly Lake. I když nám paní v informačním centru v Dawson City slibovala pěkné počasí, bylo zataženo a trochu mžilo. Kapyho chodit v tomto počasí moc nebavilo, Danče to nevadilo, protože to zatím nebyl žádný velký déšť. Cesta vedla kousek lesem a pak strmě do kopce, převýšení do nejvyššího bodu cesty bylo 750 m a dolů k jezeru klesání asi 350 m.
Libovali jsme si, že se nám během našeho výletu přeci jen trošku zlepšila fyzička, nožky to vyběhly jako nic. Čím výše jsme byli, tím méně pršelo, a když jsme svačili na vrcholu vyhlídky na Grizzly Lake, déšť ustal úplně a objevil se stále se zvětšující kus modré oblohy. Klesání k jezeru bylo mírné, vedlo přes horské louky a kamenná moře. Výhled byl překrásný, hory hrály všemi barvami díky podzimně zbarveným keříkům a trsům světlounce žlutého lišejníku sobího. Nad Grizzly Lake se tyčily ostré zubaté skály.
Otočili jsme se kousek před jezerem na místě, odkud na něj byl krásný výhled. Zpět to šlo rychle. Kousek před parkovištěm jsme nasbírali chrastí na oheň a labradorský čaj a brusinky, protože už nám dochází čaj a v Dawson City byl předražený. Zpět v kempu jsme si uvařili čínské nudlovky a rizoto. Když jsme dovařili, přihnal se pořádný liják, tak jsme se spokojeně navečeřeli v autě. Po dešti jsme si ještě rozdělali ohýnek, uvařili na něm čaj, upekli bramboru a zalezli do spacáků.

Žádné komentáře: