neděle 2. září 2012

Středa 29. 8. 2012 – Konečně úlovek

Dnes nás čekalo velké pádlování, chtěli jsme se vrátit k Chroustíkovi a dojet do Whitehorse. Vrcholky hor stále byly pocukrované, ale počasí se od rána zlepšovalo, mraky se trhaly a odpoledne už bylo nádherné sluníčko. Pětihodinové pádlování Kapyho moc nebavilo, ale výhled jsme měli krásný. Na oběd jsme se zastavili na naší předchozí pláži.
Když jsme se blížili k autu, rozhodli jsme se ještě naposledy rybařit. Vítr nefoukal a jezero byo úplně klidné, proto jsme se pustili dál na jezero na hlubinu. Někde jsme totiž četli, že se ryby v tomto jezeru přes léto schovávají v hloubce, aby jim nebylo horko. V mělších místech jsme ryby vůbec neviděli pod sebou plvat, i když voda byla úplně průzračná. Tady jsme rozmotali celou délku vlasce. Po nějaké době Danča ucítila, že jí něco škube za prut. Trvalo docela dlouho, než celý vlasec zase namotala, ale na konci se mrskal pstruh jezerní. Když už byl skoro na hladině, předala prut Kapymu, aby ho vytáhl a zabil. Měl 45 cm (po přeměření).
Za chvilku jsme dopádlovali na břeh, sbalili kánoi i pstruha a vyrazili na Whitehorse ke Svobodovým. Zatímco Danča kuchala a kuchtila, Kapy vykládal loď a všechno vybavení, které jsme měli od Mika půjčené. Když byl hotový a chtěl jít dovnitř, zjistil, že se opět porouchaly dveře od auta a okno zůstalo otevřené. No nic, dal tam klacek zpátky, lépe zajistil a přidal více kobercovky, tak snad to už vydrží. Mike nám zapl gril a tak jsme pstroužka ugrilovali v alobalu na másle s českou směsí koření na ryby. Jako přílohu jsme udělali americké brambory. Bylo to výborné. Svobodovi už byli po večeři, tak pstroužka spíš jen okoštovali, moc jim chutnal. Malá Sarah byla dnes poprvé ve školce a Míša ve škole, když jsme přišli, tak už ale spinkali.

Žádné komentáře: