pátek 28. září 2012

Úterý 25. 9. 2012 – Zpět ve Whitehorse

V noci asi byla docela zima, stan byl zvenku ozdobený jinovatkou a tropiko zevnitř bylo pokryté slabou ledovou krustou. Vyklepali jsme ho, ukuchtili jsme si kašičku a čaj, sbalili a jeli dál. Cestou jsme projížděli přes několik měst, kde bychom v sezóně dostali razítka do pasu, teď už ale všechno bylo zavřené.
Uvažovali jsme, že bychom si ještě naposledy na Yukonu zarybařili, dokonce jsme zastavili u několika jezer, ale všude foukal velký vítr, tak nás to ani moc nebavilo a za chvilku jsme to zabalili. Ve Whitehorse jsme zašli do našeho starého známého mekáče na internet. Mají tady teď takovou soutěž inspirovanou hrou monopoly, ta se nám ihned zalíbila – vyhráli jsme totiž výborného muffina.
Ještě nás čekal nákup v supermarketu a pak jsme se zašli podívat do obchodu s outdoorovým vybavením. Zrovna jsme se trefili do nějaké slevové akce na merino s pohoštěním. Večer jsme zašli ke Svobodům vrátit vypůjčené knížky a rybářský prut. Jennifer zrovna byla na služební cestě, tak byl doma Mike s dětmi sám. Mike nám uvařil výborného lososa, to bylo moc příjemné přivítání. Když uložil děti, povídali jsme si, vyptával se na naší cestu. V předchozích dnech měli na návštěvě babičku, tak byli dobře zásobení buchtami. Pan profesor Svoboda prý je v těchto dnech v České republice na nějaké konferenci. Po několika týdnech jsme se rádi umyli v teplé vodě a vyspali v posteli pod peřinou.

Žádné komentáře: